Težimo industriji dizajna koja pospješuje dobrobit i kvalitetu života

U svijetu dizajna podna rješenja su dugi niz godina bila vezana uz tradicionalne obloge kao što su keramika i parket, često stvarajući odvojene prostore u domovima ili poslovnim prostorima.

Međutim, posljednjih godina sve veći fokus stavlja se na otvorene prostore, fluidnost u dizajnu interijera te podne obloge koje ujedinjuju prostor i pružaju osjećaj povezanosti među prostorijama. Sve je veća potražnja za vizualno atraktivnim podnim rješenjima koja ne samo da oblikuju prostor, već i dodaju estetsku vrijednost.

Upravo takva profesionalna podna rješenja potpisuje tvrtka Dizajn Pod koja već 15 godina predvodi industriju profesionalnih podnih rješenja na tržištu regije. Albert Matošević, osnivač i direktor ove obiteljske tvrtke, upoznao nas je s industrijom profesionalnih podnih rješenja te istaknuo najnovije trendove u uređenju interijera.

Dobrobit i kvaliteta života zatvorenih prostora

Kao predvodnici u stvaranju inovativnih i profesionalnih podnih rješenja koja reflektiraju suvremene trendove i potrebe korisnika, tvrtka Dizajn Pod postala je ključan igrač u industriji dizajna. Njihova strast prema kreiranju inspirativnih interijera, kombinirana s vrhunskim profesionalnim rješenjima, postavila ih je za nezaobilaznog lidera u ovom sektoru.

Obuhvaćaju širok spektar podnih rješenja, naglašavajući kvalitetu, funkcionalnost i izdržljivost materijala. Njihova rješenja postala su jedna od najtraženijih stiliziranih dizajnerskih obloga, koje transformiraju prostor i dodaju mu osobnost. Danas postavljaju visoke standarde u podnoj industriji, predvode trendove i transformiraju prostore diljem regije.

Svoj poslovni pristup gradimo na vrijednostima tradicije, kvalitete te personaliziranog i studioznog pristupa poslovanju. Dugogodišnja partnerstva s renomiranim globalnim liderima, koji imaju više od 155 godina iskustva u industriji, za nas predstavljaju privilegiju, dok za naše klijente znače jamstvo vrhunske kvalitete i pouzdanosti naših proizvoda. Ponosan sam što danas jedni od najvećih infrastrukturnih projekata regije, bilo industrijskih ili stambenih, imaju podna rješenja s našim potpisom. Vjerujem kako nas je upravo strast i težnja za dizajnom koji poboljšava dobrobit i kvalitetu života u zatvorenim prostorima dovela do uspjeha koji danas živimo.

– naglasio je Matošević

Lideri u industriji profesionalnih podnih rješenja

Ovu obiteljsku tvrtku obilježava i duga tradicija poslovanja temeljena na  inovativnim rješenjima u različitim industrijama, prilagođena različitim sektorima. Od stambenih i uredskih prostora do kompleksnih zdravstvenih i obrazovnih ustanova i proizvodnih objekata, tvrtka nudi inovativna rješenja prilagođena različitim potrebama.

Primjerice, Dizajn Pod za znanstveno-istraživačke institucije nudi različite vrste podnih obloga u jednom sustavu kroz specijalna podna rješenja. Ove obloge odlikuje elektroprovodljivost i zadovoljavanje antistatičkih zahtjeva, pružajući korisnicima sigurnost i zaštitu na visokom nivou. U zdravstvenim i obrazovnim ustanovama pak najčešće postavljaju PVC podne obloge koje su jednostavne za održavanje, smanjuju buku i pružaju mekaniju podlogu, što stvara ugodno okruženje za prostore unutar kojih se izmjenjuju velike količine ljudi.

Za industrijske, poslovne prostore, fokus je na luksuznim vinil ili tekstilnim oblogama koje su idealne za open-space prostore. Ove obloge ne samo da smanjuju buku, već i pružaju udobnost za radnike te povećavajući produktivnost. Tekstilne podloge ističu se kao najčišće podne obloge, čime osiguravaju higijenu i sigurnost u poslovnim okruženjima.

Za nas ne postoje mali i veliki klijenti. Mi radimo s ljudima i za ljude. Svakome pristupamo s jednakom željom pronalaska najboljeg rješenja za ostvarenje njihove vizije idealnog prostora. U tome veliku ulogu imaju naši suradnici – investitori, arhitekti i dizajneri interijera. Danas me jednako veseli raditi tri kvadrata stambenog prostora, kao i desetak prostorija jedne tvornice ili znanstvenog instituta. Jednostavno, svaki projekt za mene predstavlja novi izazov kojemu jedva čekam odgovoriti. Primjerice, jedni smo od rijetkih koji se usude prihvatiti rekonstrukciju starih, austrougarskih, zagrebačkih stanova. Mi smo ti koji znamo odgovoriti zahtjevnim tehničkim zahtjevima i rado svojim znanjem i iskustvom pridonosimo industriji.

– izdvojio je Albert Matošević

Globalni trend: luksuzne vinilne podne obloge u Chevronu

Luksuzne vinilne podne obloge spajaju eleganciju, izdržljivost i funkcionalnost, što ih čini popularnim rješenjem za raznolike interijere. Predstavljaju stilizirana i izdržljiva podna rješenja, idealna za suvremena opremanja prostora.

Dizajn Pod je jedina tvrtka na lokalnom tržištu koja nudi upravo takve luksuzne vinilne podne obloge. Izrađena su od visokokvalitetnog vinila s bio plastifikatorom, nude širok spektar dizajna i uzoraka, otporna su na habanje i mrlje, a odlikuje ih jednostavno održavanje.

Pružaju udobnost i akustičnost, idealna su opcija za visoko prometne prostore poput poslovnih prostora, dok ih njihova vodootpornost čini pogodnima i za vlažne prostorije, poput kuhinje. Danas su najtraženije u kombinaciji s Chevron tehnikom postavljanja. Riječ je o metodi postavljanja daski pod kutom od 45 stupnjeva kako bi stvorile V-oblikovani uzorak.

Ova tehnika stvara dinamičan i luksuzan izgled, naglašavajući teksturu i boju materijala. Kombinacija Chevron tehnike s luksuznim vinilnim podnim oblogama dodaje sofisticiranost i eleganciju prostoru, pružajući visoku funkcionalnost modernog izgleda.

Svakodnevno težimo postavljanju novih standarda u industriji kroz beskompromisnu predanost kvaliteti i dijeljenje naše strast prema inovacijama. Upravo spajajući luksuzne vinilne podne obloge s elegantnom Chevron tehnikom, pružamo rješenja koja su istovremeno estetski privlačna i izdržljiva, odgovarajući suvremenim potrebama naših klijenta. Naša misija je ne samo zadovoljiti, već i nadmašiti očekivanja naših klijenata.

– zaključio je Matošević

Budući da suvremeni dizajn podnih obloga danas sve više teži prema funkcionalnosti, estetici i održivosti, obitelj Matošević svakodnevno iznova potiče održiva rješenja u svom poslovanju.

Upravo takvim pristupom dokazali su se na tržištu koje cijeni kvalitetu, održivost i dugoročne vrijednosti. Njihovo zalaganje za ekološki prihvatljivu, zelenu proizvodnju, ističe ih iz mnoštva postojećih rješenja na tržištu te im omogućuje da dosljedno žive svoje poslovne i životne vrijednosti.

Travanj 2024.

Foto: Marina Tunjić

Let’s take you public.

Spremni ste svoju priču podijeliti sa svijetom?