Nova kolekcija Studijo tapeta: Osam inspirativnih ideja za ljetno uređenje doma

U lipnju 2023. je javnosti premijerno predstavljena nova Studijo kolekcija zidnih tapeta proljeće/ljeto 2023, koju potpisuje Josipa Maras. Riječ je o svjetski nagrađivanom dizajnerskom studiju, koji je u samo pet godina postojanja, tržište osvojio svojim autentičnim, umjetničkim i personaliziranim tapetama. U novoj kolekciji priroda se naprosto spojila s umjetnošću.

Predstavljeno je osam unikatnih tapeta koje će zasigurno svaki dom pretvoriti u ljetnu stilsku oazu. Nova kolekcija nadahnuta je bojama, mirisima i teksturama bujanja prirode i dugih ljetnih šetnji uz obalu. Tapete odišu osjećajem mira i spokoja jutarnje izmaglice, buđenja prirode i zelenila, poljskog cvijeća, soli i morskih žala. Isprepliću se zemljani tonovi, nježne ružičaste i ljubičaste nijanse, dok se nijanse plave morske boje pojavljuju tek na marginama.

Ova kolekcija okuplja morske tapete – koje to nisu. Ovo je priča o svemu onome što vidimo kad moru okrenemo leđa, ispričana ne morskim, nego svevremenskim bojama i motivima.

– naglasila je autorica kolekcija, Josipa Maras

Osim umjetničkog izričaja, kolekcija daje obol prirodnoj i kulturnoj baštini Hrvatske, koristeći motive hrvatskog podneblja koji čine njezin identitet. Tapeta Poljsko cvijeće naglašava divlju i neukroćenu stranu prirode koja obrasta stare, napuštene kuće i ostatke bogatih Predvorja i Ostataka vremena. Motivi na tapeti Izmaglica najčešće se susreću na vijugavoj šumskoj cesti za prvih ljetnih kiša. Modro i ruzinavo priča o prolaznosti i surovosti života, dubokom moru i istrošenoj površini. Hladni tonovi kamena i soli prevladavaju na tapeti Žal koja apstraktno prikazuje rad vrijednih ruku kroz poteze u pijesku. Pupoljci cvijeća dominiraju u zemljanim tonovima na tapeti Kapari, svjesno zanemarujući zelenilo ploda. Snenim ljubičastim nijansama prvotno je bila okupana Zamalo lavanda, no kist se malo zaigrao i nadodao mirise suvremenosti. Kolekcija je predstavljena u sklopu Studijo bruncha koji je okupio top 20 uspješnih žena iz industrije dizajna interijera, koje svojim likom i dijelom jednostavno – inspiriraju.

Iznimno sam ponosna što sam upravo ovu kolekciju predstavila u sklopu novog Studijo koncepta događanja koje slavi znanje i iskustvo ljudi iz industrije dizajna interijera. Ovog puta to su bile uspješne, kreativne i snažne žene kojima se i osobno divim.

– Josipa Maras

Studijo tapete prije svega odlikuje autentičnost i bezvremenska umjetnost. Svaka tapeta pažljivo je osmišljena i oslikana rukom, pružajući svakom prostoru dašak umjetnosti. Osim vrhunskih materijala i tehnologije izrade, tržištu su se predstavili personaliziranim tapetama i tako pokrenuli cijelu jednu novu industriju u svijetu dizajna. Strast za inovacijama i kvalitetom odvela ih je na sam vrh međunarodne dizajnerske industrije. Među prvima u regiji tržištu su predstavili vodootporne tapete. Još prošle godine cjelokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku tvornicu zidnih tapeta.

Uspjeli smo upogoniti sve mišiće i muze inspiracije i ponuditi svijetu potpuno hrvatski proizvod. Sada, svaki milimetar tapete koji napušta našu tvornicu nosi sa sobom komadić hrvatskog dizajna, strasti i ponosa.

– zaključila je Josipa

Izvrsnost njihovog rada potvrđena je dominacijom brenda Studijo na pobjedničkom postolju najprestižnijih natjecanja u svijetu dizajna. Još 2020. godine izabrani su za najuspješnije u kategoriji ‘Razvoj ideja i inovacije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi’. Godine 2021. na prestižnom natjecanju Archiproducts Design Award tapeta Maslinik proglašena je najljepšom na svijetu. Godinu dana nakon, tu titulu odnijela je Studijo tapeta Mramorni cvijet koja je i 2023. odlikovana nagradom German Design Award za najbolji svjetski dizajn.

Lipanj 2023.

Foto: Studijo Wallart

Let’s take you public.

Spremni ste svoju priču podijeliti sa svijetom?