Studijo & Dalmata brunch: Nova kolekcija zidnih tapeta umjetnice Josipe Maras oduševila srpske arhitekte i dizajnere

Ljubitelji oku ugodnih enterijera, elegancije i profinjenosti okupili su se prošlog petka, 11. travnja, na Studijo & Dalmata brunchu povodom predstavljanja kolekcije zidnih tapeta umjetnice Josipe Maras. Domaćini susreta, Stefan Vasiljević i Igor Živković, osnivači jedinstvenog koncept studija namještaja u Beogradu, okupili su neke od najpoznatijih srpskih arhitekata i dizajnera enterijera kako bi jednostavno – proslavili umjetnost. Iako su Studijo tapete prisutne na srpskom tržištu već dvije godine, ovaj susret se pokazao kao idealna prilika za jačanje suradnje u industriji dizajna na regionalnom nivou.

Studijo tapete prije svega odlikuje autentičnost i bezvremenska umjetnost. Svaka tapeta pažljivo je osmišljena i oslikana rukom. Tržištu su se predstavili personaliziranim tapetama, a među prvima u regiji predstavili su vodootporne tapete. Godine 2022. godine cjelokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku tvornicu zidnih tapeta. Izvrsnost rada Josipe Maras, mlade umjetnice i uspješne poduzetnice, potvrđena je dominacijom brenda Studijo na pobjedničkom postolju najprestižnijih natjecanja u svijetu dizajna.

Već treću godinu za redom brend Studijo slavio je u Milanu, svjetskoj prijestolnici mode i dizajna, pobjedivši u kategoriji za najljepšu završnu oblogu na prestižnom natjecanju Archiproducts Design Awards. Ovogodišnja pobjednica je tapeta Žitna polja čija je izvrsnost potvrđena i nagradom German Design Award 2024. Studijo, s nagrađivanim tapetama poput Maslinika, Mramornog cvijeta i sada Žitnih polja, postao je sinonim za vrhunsku kvalitetu i inovaciju i time još jednom potvrdio kako ova regija ima perspektivnu budućnost u svijetu dizajna.

Josipa Maras, vizionarka i umjetnica koja potpisuje nagrađivane dizajne tapeta, nije krila oduševljenje podrškom srpske industrije dizajna.

Studijo tapete na srpskom tržištu, prije svih projekata i poslovnih suradnji, prepoznali su – ljudi. Oni su razlog zašto danas, ovdje, predstavljamo naše radove pred renomiranim arhitektima i dizajnerima. Izrazito cijenim rad kolega u srpskoj dizajnerskoj industriji i ponosna sam što zajedno imamo priliku da umjetnost naših krajeva prikažemo svijetu. Posebno sam zahvalna našim domaćinima Stefanu i Igoru koji su među prvima prepoznali izvrsnost našeg rada i omogućili da naše tapete ožive interijere širom Srbije.

– dodala je Josipa Maras

Domaćini susreta, Dalmata Koncept Store, predstavlja novi standard luksuza i kreativnosti na srpskom tržištu, s fokusom na estetiku i funkcionalnost. Riječ je o jedinstvenom konceptu koji klijentima nudi mjesto potpunog iskustva uređenja interijera.

Riječ je o svojevrsnoj one stop shop usluzi koja klijentima osigurava podršku u svim fazama procesa uređenja prostora – od ideje, razvoja pa sve do realizacije projekta.

Njihov namještaj izrađuje se od vrhunskih materijala – mramora, granita, oniksa, travertina, kvarca i kvarcita, naslanjajući se dugu obiteljsku tradiciju prerade drva i kamena. Već dvije godine dominiraju u industriji uređenja prostora i luksuznog namještaja, a u svoje projekte rado uključuju upravo bezvremensku umjetnost Studijo tapeta.

U Dalmati, svaki projekt nosi pečat vrhunskog kvaliteta i dizajna. Naša misija je klijentima pružiti alate koji će omogućiti ostvarenje njihove vizije prostora iz snova. Kao mladi koncept store, pažljivo biramo brendove i partnere s kojima želimo graditi velike priče. Oni za nas nisu samo poslovni suradnici, kroz godine rada doslovno postaju članovi naše obitelji. Posebno mjesto u našem srcu zauzimaju Studio tapete, koje svojom autentičnošću i bezvremenskim šarmom odražavaju i duh našeg brenda. Ponosni smo što smo upravo mi njihovi vjerni ambasadori i domaćini u Srbiji.

– izjavio je Stefan

Sve kolekcije Studijo tapeta možete pogledati na njihovoj web stranici, dok usluge i ponudu namještaja Dalmata koncept store možete istražiti ovdje.

Travanj 2024.

Foto: Nikola Janković

Let’s take you public.

Spremni ste svoju priču podijeliti sa svijetom?